به گزارش « محبت نیوز»، به نقل از خبرگزاری فارس،در نخستین همایش بینالمللی «جهان علیه خشونت و افراطیگری» کاردینال “مک کاریک” و اسقف “چین”به تهران سفر کردند، در ادامه این سفر آنها دیداری با وزیر امور خارجه ایران محمد جواد ظریف داشتند و طرفین در این دیدار تاکید کردند که تروریسم، خشونت و افراطیگری، دغدغه همه ملتها و پیروان همه ادیان است.
وزیر خارجه ایران و دو کشیش آمریکایی همچنین بر لزوم همکاریها، هماهنگیها و گفتگوی بین ادیان درباره نحوه برخورد مؤثر با فرهنگ خشونت و افراطیگری تاکید کردند.
به نقل از صدای امریکا، پیشتر در روز سهشنبه، رئیس جمهوری ایران – که در سخنرانی اوایل مهر ماه سال گذشته خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، پیشنهاد مبارزه با خشونت و افراطگرایی را ارائه داده بود – در همین زمینه پیشنهاد کرد روز ۱۸ دسامبر (۲۷ آذر ماه) روز بینالمللی علیه خشونت و افراطگرایی نامیده شود.
حسن روحانی در مراسم افتتاحیه این نشست بینالمللی با تاکید بر این که «برای جهان عاری از خشونت، باید دولتها با یکدیگر همکاری کنند و در سیاستگذاریها هماهنگ باشند،» و در ادامه افزود در این صورت است که گروههای افراطی به حاشیه رانده خواهند شد.»
این نخستین بار نیست که شخصیتهای مذهبی آمریکا به ایران سفر میکنند. آخرین موردی که اواسط خرداد ماه گزارش آن منتشر شد، سفر هیاتی متشکل از چند تن از اسقفهای کاتولیک آمریکایی به منظور گفتگوی مستقیم با روحانیون برجسته ایران به قم بود.
این هیات در طول سفر ۵ روزه خود به ایران که در روزهای پایانی اسفند ۱۳۹۲ صورت گرفت، با برخی از روحانیون ایران درباره نقش رهبران مذهبی و نحوه تاثیرگذاری آنها بر اقدامات و تصمیمات سیاسی مربوط به برنامه هستهای ایران دیدار و گفتگو کردند.
کاردینال تئودور مک کاریک، اسقف اعظم پیشین واشنگتن و عضو کمیته مشورتی آزادی مذاهب در وزارت خارجه آمریکا، که از اعضای هیاتی بود که زمستان گذشته به ایران سفر کرده بود و در نشست امروز تهران نیز حضور داشت، روز ۱۹ تیر ماه در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا گفت «آنها (غرب) باید توجه کنند که فتوای رهبر جمهوری اسلامی ایران یک مدرک مهم معنوی است و نباید آن را نادیده گرفت.»
مقامات ایران میگویند رهبر جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۰۳ میلادی (۱۳۸۲ خورشیدی) فتوایی علیه تسلیحات اتمی صادر کرد و از آن زمان چندین بار بر آن تاکید کرده است.
ایران و قدرتهای جهانی، از جمله ایالات متحده در حال گفتگو برای رسیدن به یک توافق جامع بر سر برنامه هستهای ایران هستند. غرب می گویند فعالیتهای اتمی ایران احتمالا با هدف دستیابی به سلاح هستهای بوده است؛ اتهامی که ایران آن را رد میکند.
تحرکات اخیر گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) در بخشهایی از عراق و سوریه، و همسویی ایران و آمریکا در مبارزه با این گروه افراطی، این شائبه را بوجود آورده است که این موضوع در مذاکرات هستهای، بویژه در مصالحه بین تهران و واشنگتن، تاثیر خواهد گذاشت. گمانهزنی که مقامات هر دو طرف آن را رد کردهاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر