۱۳۹۴ شهریور ۲۷, جمعه

کشف قرآن قدیمی به دوران پیش از «محمد» باز می گردد



به نظر می رسد با اثبات این فرضیه، این کاوش تاریخی می تواند تاریخ اسلام را با چالشی جدی مواجه کند.
به گزارش «محبت نیوز»، کشف یک قرآن قدیمی به چالشی تازه در تاریخ اسلام مبدل شده است. پیشتر پژوهشگران انگلیسی از کشف صفحاتی از یک نسخه بسیار قدیمی قرآن و احتمالن مربوط به اوایل قرن هفتم میلادی و صدر اسلام، در دانشگاه بیرمنگام انگلیس، خبر داده بودند. این در حالی است که به باور بسیاری از کارشناسان تاریخی قدمت این قرآن به دوران پیش از محمد بازمی گردد.
آزمایش های علمی قدمت این قرآن را میان سال های ۵۶٨ میلادی تا ۶۴۵ میلادی تخمین می زنند، در حالیکه روایات تاریخی، دوران زندگی محمد را بین سال های ۵٧٠ تا ۶٣٢ میلادی تخمین می زنند و این بدان معناست که این قرآن پیش از حیات “محمد” نگاشته شده است.
تام هالوند تاریخدان به روزنامه “ساندی تایمز” می گوید این کشف تاریخی بسیاری از نگاه های تاریخی نسبت به اسلام را عوض خواهد کرد. هولاند در ادامه می گوید این باور تاریخی که همه زوایای زندگی محمد و پیروان اولیه اش روشن است، باوری نادرست است.
با وجود این کشف تاریخی، برخی از دانشگاهیان مسلمان با رد این ادعاها آنها را صرفن فرضیه می دانند. با اینحال به نظر می رسد با اثبات این فرضیه، بخش های مهمی از قرآن نظرات سیاسی پیروان اولیه محمد بوده است.
به گفته دکتر کایت اسمال، پژوهشگر تاریخ اسلام و قرآن، این کاوش تاریخی می تواند تاریخ اسلام را با چالشی جدی مواجه کند.
شایان ذکر است پژوهشگران انگلیسی از کشف صفحاتی از یک نسخه بسیار قدیمی قرآن و احتمالن مربوط به اوایل قرن هفتم میلادی و صدر اسلام، در دانشگاه بیرمنگام انگلیس، خبر دادند.گزارش ها حاکی است این ها صفحاتی از یک قرآن قدیمی و به خط عربی (خط حجازی) بوده که احتمالن روی پوست بز یا گوسفند نوشته شده است.
براساس این گزارش ها، این صفحات از قرآن به مدت یک قرن در قفسه های کتابخانه دانشگاه بیرمنگام نگهداری می شده است.
براساس گزارش خبرگزاریها  گفته می شود این اوراق بخشی از «مجموعه مینگانا» شامل بیش از سه هزار سند و کتاب خطی متعلق به منطقه خاورمیانه است که ‘آلفونسو مینگانا’، کشیش کلدانی متولد عراق، در دهه ١٩٢٠ میلادی جمع آوری و به بریتانیا انتقال یافته و سرانجام در اختیار دانشگاه بیرمنگهام قرار گرفته است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر