۱۳۹۴ فروردین ۹, یکشنبه

هر آنچه یک ایماندار مسیحی باید بداند



1_ هر ایمانداری باید بداند که عیسی برای چه هدفی به این جهان آمد ؟ 
الف ؛ گناه را بردارد ( یوحنا
۲۹:۱ و اول یوحنا ۵:۳ ) 
ب ؛ شیطان را تباه سازد ( عبرانیان
۱۴:۲ )
ج ؛ موت را نیست کند ( دوم تیموتاوس
۱۰:۱ )
د : گمشده را بجوید و نجات بخشد ( لوقا
۱۹: ۱۰ )
ه : حیات جاودانی عطا کند ( یوحنا
۶ : ۴۷ و یوحنا ۱۰:۱۰ )

2_ هر ایماندار باید بداند که در عیسی مسیح هیچ گناهی نبود و نیست .
( اول یوحنا
۳: ۵ . یوحنا ۴۶:۸ .متی ۴:۲۷ ‌.یوحنا ۳۸:۱۸ .دوم قرنتیان ۲۱:۵ و اول پطرس ۱۹.۱۸:۱ و اول پطرس ۲۲:۲ )

3_ هر ایمانداری باید بداند که به چه  ایمان آورده است.
( ایوب
۱۵:۳۱ .ایوب ۱۹_۲۵:۲۷ ‌.دانیال. ۳_۱۵:۱۸ .دوم تیموتاوس ۱:۱۲)

4_ هر ایماندار باید بداند که خدا همه گناهان او را در مسیح از بین برده است . 
( اشعیا
۱: ۱۸ . مزمور ۱۰۳ : ۱۲. اشعیا ۳۸ : ۱۷. میکا ۷: ۱۹ اشعیا ۴۳: ۲۵ . اشعیا ۴۴ : ۲۲ . اول یوحنا ۱: ۷ و مکاشفه ۱: ۵ )

5_ هر ایمانداری باید بداند که به چه قیمتی خریده شده است . ( اول قرنتیان ۶: ۲۰ . اول قرنتیان ۷: ۲۳ . اول پطرس ۱: ۱۸،۱۹ و مکاشفه ۵: ۹ ) .

6_ هر ایماندار باید بداند که حیات جاودان دارد . 
( یوحنا
۳: ۳۶ . یوحنا ۵: ۲۳ . یوحنا ۶ : ۳۹_ ۴۰ و ۴۷ . یوحنا ۱۰: ۲۸ . اول ۱۴:۳. ۵: ۱۱_۱۲ و ۲۰ و فیلیپیان ۱: ۲۱ )

7_ هر ایماندار باید بداند که بدن او هیکل خدا ، مسیح و روح القدس است . 
( عبرانیان
۳: ۶ ‌. یوحنا ۱۴ : ۲۰و ۲۳ . اول قرنتیان ۳: ۱۶_۱۷. ۶: ۱۹ . افسسیان ۲: ۲۱_۲۲ و دوم قرنتیان ۶: ۱۴_ ۱۸ )
8_ هر ایماندار باید بداند که چگونه تولد تازه یاقته و خدا در او ساکن است ‌. 
( یوحنا
۱: ۱۳ . اول قرنتیان ۱۲: ۱۳ . غلاطیان ۴_۶ . افسسیان ۱: ۱۳ . تیطس ۳: ۵ و اول یوحنا ۴: ۱۳ )

9_ هر ایماندار باید دلیل شناخت و محبت کردن خدا را بداند . 
( اول یوحنا
۲: ۳_۷ . ۴: ۷ و ۲۰ ، ۲۱ . اول قرنتیان ۱۳: ۱_۸)

10_ هر ایماندار باید بداند که در زندگی زحمت خواهد کشید. 
( فیلپیان
۱: ۲۹ . مزمور ۳۴: ۱۹ ‌ یوحنا ۱۶: ۲۳ . دوم تیموتاوس ۳: ۱۲ . عبرانیان ۱۰: ۳۲_ ۳۴. دوم قرنتیان ۶: ۳_۵ ‌ اعمال رسولان ۱۴: ۲۲. دوم قرنتیان ۱: ۵ و رومیان ۸: ۱۷ )

11_ هر ایماندار باید بداند که هیچ قدرتی نمی تواند او را از محبت خدا در مسیح جدا سازد . 
( رومیان
۸: ۳۵_ ۳۹ )

۱2_ هر ایماندار باید بداند که پادشاه است وبا مسیح سلطنت خواهد کرد.
(دوم تیمو تاموس
۲: ۱۱_۱۲ .مکاشفه ۱ :۶ .۲: ۲۶_۲۷ .۵: ۱۰و۲۰: ۴و۶ )

13_ هر ایماندار باید بداند که او مامور گسترش ملکوت خداست . 
( دوم قرنتیان ۵: ۱۸_ ۱۹ . متی ۲۸ : ۱۹_ ۲۰. مرقس ۱۶: ۱۵_ ۱۶ . یوحنا ۲۰ : ۲۱ )

۱4_ هر ایمانداری باید بداند روزی جلو مسند مسیح خواهد ایستاد . 
( دوم قرنتیان
۵: ۱۰. و اول پطرس ۴: ۱۷ )

۱5_ هر ایمانداری باید بداند که ابدیت را با مسیح سپری خواهد کرد . 
( یوحنا
۱۴: ۱_۳ . اول تسالونیکیان ۴: ۱۸. مکاشفه ۲۱: ۳ و ۲۲: ۳_ ۵ )


۱۳۹۴ فروردین ۸, شنبه

وقتی فکر میکنی خدا صدایت را نمیشنود


در میان مقالاتی که چند روز گذشته خواندم به این مطلب جالب برخوردم  و دریافتم هرکدام از ما چقدر این روزا درگیر مسایلی هستیم که فکر میکنیم تنها مشکل ما می باشد دوست داشتم این مطلب را با دوستان عزیز به اشتراک بگذارم تا یاداوری باشد برای همه ما، که در سختترین شرایط خدا را با تمام وجود حس کنیم و ایمان داشته باشیم که او برای هر مشکلی راه حلی برازنده دارد. با تشکر از نویسنده این مطلب برادر "جلیل سپهر"

روزهایی هست که یک لحظه اش انگار یک عمر طول میکشد و تـو در وسط دریای بلاتکلیفی و کلاف سردرگمی با صدها سوال بی جواب دور خودت میچرخی و به خودت میگویی :
من دارم غــرق میشوم پس این خدا کجاست ؟ چرا صدای من را نمیشنود ؟ چرا شرایط مرا درک نمیکند ؟چرا از من رو برگردانیده ؟ و دیگر فریاد یا سکوت – خشم یا آرامی – انتقام یا بخشش – خنده و یا گریه هیچکدام جوابگوی احساسات بلاتکلیفت نیست .این یعنی بحران زندگی اما در خداوند راه علاجی برای بیرون آمدن از بحرانها وجود دارد.

به ” ده روز بحرانی ” در زندگی شاگردان مسیح بعد از صعودش توجه کنید . ده روزی که مسیح به آسمان رفته و روح القدوس هم هنوز بر آنها نیامده است و دقیقا هم نمیدانستند چه زمانی این انتظار بسر خواهد رسیذ . آنها در این ده روز بحرانی چند قدم زیبا برداشتند....

یک - با یک دلی دور همدیگر جمع شده با هم مصاحبت و مشارکت داشتند
دو - کارهاییکه مسیح برای آنها شخصا انجام داده بود را بیاد آوردند نه کار دشمنان را
سه - گذشته خود را مرور کرده و به میزان تغییر شخصیت و شرایطشان پی بردند
چهار- برای همه چیز با تمام دل شـکر گزاری و پرستش و اعتراف مثبت کردند .

ناگهان در روز دهم متوجه شدند دیگر انسانهای سر درگم قبلی نیستند بلکه دارای اقتدار و انرژی و انگیزه جدیدی برای ادامه رویای زندگی شان شده اند آنها به افرادی تبدیل شدند که در اعمال 17 : 6 میگوید " کسانیکه دنیا را بحرکت در آورده اند " به اینجا آمده اند.
.
در بحران اصلا تنها نمانید حتما دوستی پیدا کنید و با او صحبت کنید
در بحران حتما فعالیتهای اجتماعی و گروهی و جمعی را شروع کنید
در بحران متمرکز کار خدا در زندگی تان بشوید نه کارهای شرارت این دنیا
در بحران به تغییر شرایط و موفق شدن ایمان بیاورید و کلمه تغییر را از فکر و زبانتان نیندازید
در بحران برای همه دست آوردهایتان صادقانه شکر گزاری کنید و دائما ایمان و باور تان را اعتراف کنید و در برابر هر فکر منفی که به ذهنتان میرسد چندین بار با صدای بلند اعلام پیروزی کنید و خودتان را در جایگاه بعد از طوفان ببینید . شما بزودی به شخصی که دنیای خودش را بحرکت در میآورد تبدیل خواهید شد . جلیل سپهر

۱۳۹۴ فروردین ۶, پنجشنبه

برج ناقوس کوچکترین کلیسای ایرانی



                                             ec551d9919ec49f286f6de3157bff586
                                              
کلیسای برج ناقوس واقع در شهر قزوین بنایی است نه چندان بزرگ که به سبب گنبد و ستون اصلی بنا به این نام یعنی برج ناقوس نامگذاری شده است.
کلیسا در محوطه به نام کانتور در کوچه ثبت احوال واقع در خیابان دارایی شهر قزوین قرار دارد.که مجموعه ای از آثار دیگر نیز در مجموعه آن قرار دارند.

به لحاظ معماری این کلیسا به گونه ای است که در ورود به آن شکل صلیب در مکان های ورودی به خوبی محسوس است. و کلا نقشه اصلی نقشه ای معروف به چلیپایی است.

این کلیسا که مربوط به مسیحیان ارتودکس می باشد بسیار کوچک است و یکی از دلایل کم حجم بودن فضای آن نوع پرستش در کلیساهای ارتودکس است و پرستش خداوند در این کلیساها ایستاده انجام می شده است. در این مکان دو مقبره نیز وجود دارد.

در این کلیسا مکانی برای انجام تعمید در نظر گرفته شده است. تعمید به معنای فرو بردن تمام بدن یا بخشی از بدن کسانی است که به آیین مسیحیت گرویده اند.
همچنین اتاق تعمید برای نوزادانی بوده که تازه متولد می‌شدند چون برخی مسیحیان معتقدند که پس از تولد نوزاد را باید تعمید دهند و در این بنا اتاقی هم برای کشیش در نظر گرفته شده است. اتاق کشیش به دلیل تقدس زیاد محراب در زمانی استفاده می‌شده که کشیش وارد اتاق و پس از تعویض لباس‌ها وارد محراب می‌شده و به صحبت‌های خود ادامه می‌داد.

۱۳۹۴ فروردین ۵, چهارشنبه

ایرانی آزاد: آموزش کلام مقدس / مرقس 10

ایرانی آزاد: آموزش کلام مقدس / مرقس 10: مرقس 10 تعلیم درباره ازدواج و طلاق  1   و از آنجا برخاسته، از آن طرف اُردُن به نواحی یهودیه آمد. و گروهی باز نزد وی جمع شدند و او ...

۱۳۹۴ فروردین ۳, دوشنبه

چگونگی وضعیت مسیحیان ایران بر اساس گزارش احمد شهید



گردآوری توسط : ندا عطایی
گزارشگر ویژه سازمان ملل احمد شهید، چگونگی وضعیت حقوق بشر ایران در سال ۲۰۱۵ را منتشر کرد در این گزارش آمده است، بسیاری قوانین مدنی و شهروندی ایران همچنان گذشته ناقض حقوق بشر می باشد و نه تنها تغییرات عمده ای نداشته بلکه در برخی موارد حتی شدت نیز گرفته است .در این گزارش صراحتا اشاره به این مهم شده است که همه مسایل اکتبر ۲۰۱۴ به قوت خود باقی است.

این موارد شامل اصلاح قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری، بخش هایی از منشور حقوق شهروندی پیشنهادی دولت در سپتامبر ۲۰۱۳ و تصویب اخیر یک کنوانسیون اضافی سازمان بین المللی کار می باشد.

در این بررسی در مورد مجازات اعدام بررسی های کاملی صورت گرفته که ادامه روند این تحقیقات از سال ۲۰۱۰ می باشد و در آن سه توصیه را مد نظر قرار داده است ۱ – ارتداد ۲ – الحاد به عنوان جرایم سزاوار اعدام ۳- بررسی لغو اعدام کودکان .
این تحقیقات نشان می دهد طبق گزارشات، حداقل ۷۵۳ نفر در سال ۲۰۱۴ اعدام شدند، که بالاترین آمارثبت شده ظرف ۱۲ سال گذشته میباشد. این تعداد شامل اعدام ۲۵ زن و همچنین اعدام ۵۳ نفر درملاء عام میباشد. 
جمهوری اسلامی با وجود آنکه در یک حرکت تبلیغی درقانون مجازات اسلامی سال ۲۰۱۳ مجازات اعدام برای موارد ارتداد جادوگری و الحاد را منع کرده امااین قوانین را برای جدی ترین جرایم حفظ می کند که یکی از آنها محاربه “به طور عامیانه به عنوان دشمنی با خدا ” و یا مفسد فی الارض ” فساد روی زمین” می باشد. 
دراین راستا اعدام افراد برای حقوق محافظت شده خود عمیقا باعث نگرانی است و کسانی که از حقوق اقلیت مذهبی خود حمایت می کنند به نحو نامتناسبی با اتهامات محاربه و مفسد فی الارض روبرو می شوند.

جنبه هایی از قوانین و سیاستهای جمهوری اسلامی در این گزارش نشان دهنده استفاده از مجازات اعدام و سایر مجازاتهای ظالمانه، غیر انسانی و تحقیر آمیزدر ابعاد نگران کننده ای است که همچنان ادامه دارد.

عوارض منفی قوانین و روشها را می توان در گزارش هایی که همچنان ظرف سال گذشته در مورد دستگیری های مداوم مدافعان حقوق بشر، وکلا، روزنامه نگاران و اقلیت های مذهبی مشاهده کرد. مسیحیان ایران از اقلیت هایی هستند که سالها مورد ظلم و بی عدالتی حکومت جمهوری اسلامی قرار گرفته اند.

بر اساس این گزارش ساخت و ساز کلیساها شامل کلیساهای ارمنی، ارتودکس و آشوری در ۳۵ سال گذشته محدود تر شده و گزارشات مستمر در خصوص جلوگیری دولت از برگزاری مراسم به زبان فارسی در کلیساهای مسیحی دریافت می شود. همچنین بنا بر گزارش یاد شده در تاریخ اول ژانویه ۲۰۱۵ حداقل ۹۲ مسیحی در کشوربه دلیل مذهب و فعالیت های مسیحی خویش در بازداشت به سر می برند.
طبق این گزارش تنها در سال ۲۰۱۴ تعداد ۶۹ نوکیش مسیحی دستگیرشده و به مدت بیست و چهار ساعت بازداشت شده اند.طبق گزارشات، مقامات به هدف قرار دادن رهبران کلیساهای خانگی که عموما از دین اسلام به مسیحیت گرویده اند ادامه داده اند. ادعا می شود نوکیشان مسیحی همچنان با محدودیت در رعایت ایام ویژه آیین های خود روبرو هستند.

طبق گزارشات در۲۵ دسامبر ۲۰۱۴ مقامات ایران به یک کلیسای خانگی در شهرستان رودهن حمله کرده و ۹ نفر را که برای جشن گرفتن میلاد مسیح “کریسمس” گرد هم آمده بودند دستگیر کردند. مقامات همچنین ویکتور بت تمرز ، رهبر سابق کلیسای پنطیکاستی ، آشوری شهر آرا در تهران را همراه با دو نوکیش مسیحی دیگر در زمانی که کشیش تمرزمشغول انجام مراسم مربوط به جشن میلاد مسیح بود “کریسمس” در تاریخ ۲۶ دسامبر دستگیر کردند. همچینین طبق گزارشات کشیش ویکتور بت تمرز از سال ۲۰۰۹ به دلیل انجام مراسم کلیسایی به زبان فارسی تحت فشار بوده است . در تاریخ ۱۹ اکتبر۲۰۱۴ دادگاه انقلاب استان البرز کشیشان بهنام ایرانی ، رضا ربانی ، و عبدالرضا حق نژاد “ماتیاس ” را به ۶ سال زندان به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تشکیل گروههای برانداز دولت محکوم کرد.کشیش بهنام ایرانی در حال حاضر در حال سپری کردن حکم شش سال زندان خویش در زندان به اتهامهای یاد شده می باشد.

طبق گزارشات آوریل ۲۰۱۴ مقامات به نحو فزاینده ای کلیساهایی که دارای مجوز رسمی بوده اند را بسته اند و کشیش های این کلیساها را به دلیل برگزاری نیایش به زبان فارسی و ارایه خدمات مذهبی به ایرانیانی که پیشینه مسلمانی دارند دستگیر کرده اند. مقامات به طور منظم وب سایت های مسیحی را مسدود می کنند. نوکیشان مسیحی گزارش می دهند گاهی اوقات در دوره بازداشت مورد اذیت و آزار روانی و جسمی شدید از جمله تهدید به اعدام شده اند . در آوریل ۲۰۱۴ ماموران اطلاعاتی یک  رهبر کلیسای زندانی به نام فرشید فتحی را مورد ضرب و شتم قرار داده اند به نحوی که لازم شد وی را به بیمارستان منتقل کنند.

۱۳۹۴ فروردین ۲, یکشنبه

اگر عیسی خدا بود، چگونه به خدا دعا می کرد؟




برای فهمیدن اینکه عیسی بعنوان خدا بر روی زمین ، چگونه به پدرش در آسمان  دعا می کند و با او حرف می زند، باید به این درک برسیم که پدر و پسر قبل از اینکه خدا با لباس انسان و با نام عیسی  به زمین بیاید با هم  در رابطه ای ابدی بودند.

در( یوحنا 5: 19-27) ، بخصوص آیه 23 که عیسی تعلیم می دهد و می گوید:"پدر پسر را فرستاد . " عیسی وقتی در بیت لحم بدنیا آمد پسر خدا نشد. او همیشه در ابدیت پسر خدا بوده و هست و خواهد بود.

در (اشعیاء 9: 6 ) می خوانیم که "پسر بخشیده شد و فرزند بدنیا آمد."  عیسی همیشه یکی از سه شخصیت ، تثلیث می باشد که  همیشه وجود داشته است، خدای پدر، خدای پسر، و روح القدس، نه سه خدا، بلکه یک خدا در سه شخصیت می باشند. عیسی تعلیم داد که او و پدر یک هستند (یوحنا 10: 30)، یعنی اینکه او و پدر از یک جنس هستند. پدر، پسر، و روح القدس سه شخصیت مساوی در یک خدا هستند. این سه همیشه باهم در ارتباط بوده و خواهند بود.

وقتی عیسی، پسر ابدی خدا بشکل انسان آمد، جلال آسمان را ترک کرد و صورت غلام بخود گرفت (فیلیپیان 2: 5-11). بعنوان "خدا-انسان"، وقتی از طرف شیطان وسوسه می شد یا از طرف مردم به
دروغ متهم می گردید، و اینکه در نهایت مردم او را رد و مصلوب نمودند ، باید اطاعت از پدر را می آموخت (عبرانیان 5: 8). دعای او به پدر آسمانیش درخواست برای قدرت و حکمت بود (یوحنا 11: 41-42) و (مرقس 1: 35، 6: 46).
 دعای او نشان می داد که او چقدر به پدر وابسته بود تا بتواند نقشه نجات او را به انجام برساند. دعای او نشان می دهد که او تسلیم اراده پدر شد و بر صلیب رفت و جریمه (گناه ) ما را پرداخت (متی 26: 31-46).

البته، او در بدن پرجلال از قبر قیام کرد، در حالیکه بخشش و حیات ابدی را برای آنهایی که از گناهانشان توبه می کنند و به او ایمان می آورند بدست آورد.
هیچ اشکالی ندارد که خدای پسر با خدای پدر صحبت کند. همانطور که گفته شد، آنها قبل از اینکه مسیح بصورت انسان به زمین بیاید با هم رابطه ابدی داشتند. این رابطه در اناجیل نشان داده شده است و ما می توانیم ببینیم چطور پسر خدا در انسانیت خود اراده پدر را انجام داد و در اینکار نجات را برای فرزندانش خرید (یوحنا 6: 38). ادامه اطاعت مسیح از پدر آسمانیش با دعاهایش قدرت و تمرکز پیدا می کرد. دعاهای او برای ما نمونه ایست که باید آنرا دنبال کنیم.

عیسی مسیح وقتی روی زمین بود و به پدرش در آسمان دعا می کرد، خدا بودنش کمتر نمیشد. او نشان می داد که حتی با وجود بی گناه بودنش، لازم بود که زندگی با دعاهای زنده داشته باشد تا اراده پدر را انجام دهد. دعا کردن عیسی به پدر نشانه رابطه اش در تثلیث بود و نمونه ای بود برای ما که باید از طریق دعا به خدا تکیه کنیم تا قدرت و حکمت مورد نیازمان را بدست آوریم.

 تمام گفتار و کارهای عیسی برای ما که در مسیح زندگی میکنیم حامل درسی بزرگ می باشد . هنگامیکه بر روی صلیب به خدای پدر دعا می کند به نوعی می خواهد به ما درس دعا کردن و ارتباط با خداوند را بیاموزد .از آنجایی که مسیح، بعنوان خدا-انسان، احتیاج داشت زندگی پر از دعاهای زنده داشته باشد، پس پیروان او هم امروزه باید به همینگونه زندگی کنند. 

۱۳۹۳ اسفند ۲۸, پنجشنبه

مواجه با دلسردی





پيروزی‌های‌ بزرگ، اغلب دلسردی‌های بزرگی نيز به دنبال دارند. هیچکس از دلسردی‌ بی‌نصيب نيست. در واقع اين پديده بخشی از زندگی ماست. اما سؤال مهمی كه پيش روی ما قرار دارد اين است كه: «چگونه با دلسردی‌هايی كه پيش می‌آيند، برخورد كنيم؟

دو رويكرد اساسی در مورد برخورد با دلسردی‌ها وجود دارد. اول اينكه، شما می‌توانيد به حضور خدا برويد و «تمام انديشه خود را به وی واگذاريد زيرا كه او برای شما فكر می كند.» (1 پطرس 5: 7). يا اينكه، آنقدر با خود فكر كنيم، كه بيشتر دلسرد شده و در نهايت افسرده گرديم؛ و همين امر موجب تصميم‌ گيری‌های غلط در زندگی می شود. متأسفانه، داود بعد از آن كه به شكلی مستمر از جانب شائول تعقيب شد، روش دوم را انتخاب كرد.

ممكن است فكر كنيد، كه دلسردی و تصميماتی كه داود اتخاذ نمود، اموری كاملاً قابل درك هستند. زيرا شاؤل به تعقيب او ادامه می‌داد و زندگی داود هميشه در خطر بود. كتاب‌ مقدس می‌گويد، كه داود به خود گفت: «‌الحال روزی به دست شاؤل هلاك خواهم شد. چيزی برای من از اين بهتر نيست كه به زمين فلسطينيان فرار كنم، و شاؤل از جستجوی من در تمامی حدود اسرائيل مأيوس شود. پس از دست او نجات خواهم يافت.» (1 سموئيل 27: 1). و داود با اين طرز فكر، سرانجام تصميم اشتباهی اتخاذ كرد. كلام خدا می‌گويد: «پس داود برخاسته، با آن ششصد نفر كه همراهش بودند نزد اَخيش بن معوك، پادشاه جَت گذشت.» 1 سموئيل 27: 2‌

در اين قسمت هم درس‌های بزرگی از تصميم اشتباه داود می‌توان آموخت. داود بر مبنای احساس دلسردی و يأس، تصميم گرفت. او محل سكونت مناسبی نداشت، و احساس كرد كه كشته ‌شدنش نزديك است. اما هيچ نشانه‌ و شواهدی در كتاب‌ مقدس وجود ندارد كه نشان دهد خدا به شاؤل اجازه كشتن داود را می‌دهد. اما مرد جوان كه روزی غولی را از پای درآورده بود، اكنون با غولی در درون قلب خود مواجه شده بود. نگرانی و اضطراب، جان او را متلاطم و طوفانی كرده بود. او احساس نااميدی می‌كرد و خود را بدون ياور می‌پنداشت.

ايام سردرگمی و پريشانی در قلوب ما، زمان‌ مناسبی براي تصميم‌ گيری‌های مهم نيستند. شما نياز داريد كه بگذاريد، «سلامتی خدا در دل‌های شما مسلط باشد» (كولسيان 3: 15). اين بدان معناست كه سلامتی خداوند بايد ما را به تصميم‌های درست هدايت كند. فشار، اضطراب و شك سرانجام ما را به سوی فاجعه سوق می‌دهند؛‌ اما سلامتی خدا، شخص را به جانب پيروزی و اعتماد هدايت می‌كند. داود به سبب سردرگمی در زندگی، تصميم گرفت كه نزد اخيش برود. و اين اقدام داود مشكلات به مراتب بيشتری نسبت به گذشته وارد زندگی او كرد.

داود به جای اينكه در مورد موقعيتش با خدا سخن گويد، با خود صحبت كرد. در ايام دلسری با خود انديشيدن در مورد چيزهای بسيار، آسان است. شكل كلی افكار داود اينگونه بود: «من خواهم مُرد. شاؤل مرا خواهد كشت. پس تنها اميد من ترك اينجاست.» اما خدا به او نگفته بود كه از آنجا برود: و هيچ نشانی از هدايت خداوند در مورد اين تصميم وجود ندارد. بديهی است كه داود خودش به اين نتيجه ‌گيری و تصميم رسيده است
طبيعت انسانی طبيعتی كاملاً عجيب است. ما می‌توانيم خود را برای هر چيزی كه واقعاً خواهان وقوع آن هستيم ، متقاعد سازيم. اما مشاهده اين امر بسيار عجيب‌تر است كه ما حتی چگونه خود را برای وقوع اموری كه واقعاً مشتاق حادث شدنشان نيستيم و نمی‌خواهيم آنها را باور كنيم نيز متقاعد می‌سازيم. در واقع،‌ ما درمی‌يابيم كه اعمال خود و در حتی اعمال ديگران را نيز دستكاری می‌كنيم
دلسردی، بخشی طبيعی از زندگی ما است. همه ما آن را در مقاطعی از زندگی تجربه می‌كنيم. فقط بايد مطمئن شويم كه بر اساس آن تصميمات مهمی اتخاذ نمی‌كنيم. ضروری است كه بگذاريم سلامتی خداوند بر دل‌های ما مسلط باشد. در واقع در زمان‌های يأس و دلسردی بايد تصميم بگيريم كه روی خداوند را برای هدايتش بطلبيم. روی خداوند و مشورت حكيمانه مردان خدا را بطلبيد. اغلب، شرايط و موقعيت‌های مختلف ايجاد نوميدی می‌كنند. اما آنها عوض خواهند شد،‌ ليكن خدا تغيير نمی‌پذيرد. بايد ياد بگيريد كه برای خدا انتظار بكشيد. او راهی برای تغيير شرايط ما دارد.

۱۳۹۳ اسفند ۲۶, سه‌شنبه

چرا عیسی به درخت انجیر دستور داد که خشک شود(مرقس11:12)



نوشته شده توسط:نداعطایی

شاید این سوال برای خیلی از ایمانداران پیش بیاید که چرا عیسی به درخت انجیر گفت که خشک شود و میوه ای ندهد ویا اینکه چرا درخت دیگری نه ؟

انجیر در اسرائیل ، منبعی ارزان و قابل دسترس برای همه بود . این درخت سه سال پس ازکاشته شدن ، دوبار درسال میوه می دهد اواخر بهار،اوایل پاییز.در این قسمت،درخت برگ داشته ولی میوه نداشته است .اتفاقی که در این آیه به آن اشاره شده است در بهار بوده است زمانیکه برگ درخت سبز می شود و با سبز شدن برگها ، انجیر هم عمل می آمده است . ظاهردرخت درست بود اما درختی با برگ بدون میوه.

درخت انجیر در این آیه ، نماد اسرائیل است و میوه آن شریعت اسرائیل است . سخنان سخت عیسی به این معنی بود که انتظار می رفت قوم اسرائیل مثل این درخت برای خدا میوه بیاورند ، اما از لحاظ روحانی خشک بودند . عیسی با این کار به شریعت گفت که از تو میوه و ثمری بیرون نمی آید هیچ ، بلکه وسیله ای می شوی برای فرار مذهبیان افراطی از گناهی که انجام می دهند . پس همان بهتر که خشک شوی.

 مذهب و شریعت به هیچ عنوان  ملکوت خدارا برقرار نمی کنند اما در کل تاریخ مردم پشت آن خود را پنهان می کنند تا کارهای زشتشان هویدا نگردد.امروزه میلیونها نفر در کل دنیا خود را پشت مذاهب دروغین خود پنهان می کنند .

به جا آوردن فرائض دینی مثل دلا و راست شدنها، روزه گرفتن های سخت و طولانی و.....هیچ کدام ثمره شریعت نیستند بلکه دست آویزهایی هستند برای وجدان انسانها که بعد از هر خطایی با ادای آن به آسودگی برسند و انسانهای متدینی به حساب آیند درست مثل علمای دین یهود و فریسیان که تنها لباسی از شریعت بر تن داشتند و عاری از هر میوه ای بودند.
شریعت در واقع نوعی پوشش برای پنهان کاری می باشد تا خداوند عیب کاری که انجام شده را نبیند ولی خداوند بر هر چیز آگاه است و می گوید:" تو ای انسان پشت سر من پنهان شده ای ." در (پیدایش3: 7)زمانیکه آدم و حوا خطا می کنند، دنبال چیزی می گردند که خود را بپوشانند ، این طرز تفکر از زمان آدم و حوا وجود داشته و تا الان هم ادامه داردکه آدمها خرابکاری های خود را پشت چیزی پنهان کنند و امروز در نقاب مذهب و شریعت فرو می روند.آدم و حوا بعد از نافرمانی خود را بین درختان باغ پنهان می کردند تا خدا آنها را نبیند .آنها از باغ عدن رانده شدند و خداوند لباسهایی از پوست حیوان (قربانی)تهیه کرد و آن دو را پوشاند (پیدایش3: 21) این آیه اشاره به پوست قربانی دارد یعنی اولین قربانی درزمان آدم و حوا خود خدا ، برای اینکه آنها بتوانند خود را بپوشانند اما این لباس نه برای همیشه ، زیرا خدا می گوید :لباسی که تو از پوست درست می کنی ارزشی ندارد ولی خونی که من برای تو ای انسان می دهم می تواند تو را بپوشاند و از طریق تو میوه دهد.اولین قربانی برای پوشش آدم و حوا خود خدا و آخرین قربانی هم خود خدا بوده است و این کار به سرانجام می رسد زیرا دست هیچ انسانی در کار نبوده است که خرابکاری در آن شود

.هنگامیکه ما وارد زندگی مسیحی می شویم با این خون تقدیس می گردیم و از شریعت بی ثمر آزاد.
خدا می گوید:" من الف و یا ابتدا و انتها هستم."(مکاشفه1: 8 / مکاشفه22: 13) می گوید من فدیه گناهان تو را پرداخت کردم پس خود را پشت شریعت بکن و نکن پنهان نکنید که میوه ای برایتان ندارد .شما 
ایمانداران مسیحی می توانید طبق کلام (متی6: 33) زندگی کنید و بگذارید خدا در زندگی هایتان کار کند . 
بنابراین مسیحیت دین و مذهب من نیست ، بلکه من از خلقت مردود وارد حیات جاویدی شدم که دین نبود.

۱۳۹۳ اسفند ۱۷, یکشنبه

آزادی کشیش سابق کلیسای آشوری به همراه دو نوکیش مسیحی دیگر


کشیش سایق کلیسای پنطیکاستی شهر آرا در تهران بهمراه دو تن دیگر از نوکیشان مسیحی که در ایام کریسمس « جشن میلاد » مسیح در تهران توسط ماموران امنیتی لباس شخصی بازداشت و طول دوران بازداشت خود را زیر بازجویی و در سلول انفرادی گذرانده بودند، با سپردن وثیقه تا زمان برگزاری دادگاه بطور موقت آزاد شدند. 



 به گزارش از « محبت نیوز»،  "کشیش آشوری " ویکتور بِت تًمرز" و دو تن از نوکیشان مسیحی که در دیماه سال جاری طی اجرای مراسم کریسمس (سالروز تولد عیسی مسیح) در خانه ای در منطقه غرب تهران بازداشت شده بودند، به قید وثیقه به طور موقت تا زمان تشکیل دادگاه از زندان اوین آزاد شدند.

از این سه تن ابتدا نوکیش مسیحی "امیر افشار نادری"  ۲۶ ساله ، وی در روز ۲۱ بهمن ۱۳۹۳ (۱۰ فوریه ۲۰۱۵) پس از گذراندن ۳۶ روز در بازداشت با سپردن وثیقه ۰۰ ۱ میلیون تومانی به طور موقت تا زمان تشکیل دادگاه از زندان آزاد شد. از این مدت وی ۳۰ روز از ایام بازداشت خود را در سلول انفرادی گذراند. این زندانی نوکیش مسیحی، پس از آزادی یک بار دیگر نیز توسط اداره اطلاعات به یک مکان غیر رسمی احضار و مورد بازجوئی مجدد قرار گرفت.

دیگر نوکیش مسیحی "کاویان فلاح محمدی" نیز با حدود یک هفته تاخیر پس از امیر و با همان شرایط به طور موقت تا زمان تشکیل دادگاه با قرار وثیقه یکصد میلیون تومانی آزاد شد. علت تاخیر در آزادی این نوکیش مسیحی گفته می شود وی چون ساکن شمال کشور می باشد، بنابراین مراحل قانونی ارائه سند به دادگاه انقلاب توسط بستگان وی بیشتر به طول انجامید. در طول مدت زمان طولانی برای مراحل سپردن سند از شهرستان به دادگاه وی از سلول انفرادی به یکی از بندهای زندان اوین منتقل شده بود.

کشیش سپید موی آشوری " ویکتور بِت تًمرز" ، در تاریخ ۱۰ اسفند ماه ۱۳۹۳ (یکم مارچ ۲۰۱۵) پس از تحمل ۶۵ روز حبس، با سپردن یک وثیقه ملکی بسیار سنگین به طور موقت تا زمان تشکیل دادگاه آزاد شد. این کشیش مسیحی با وجود سن بالا در بیشتر مدت بازداشت در انفرادی بود و از بیماریهای جسمی رنج فراوان برد.

" ویکتور بِت تًمرز" کشیش سایق کلیسای پنطیکاستی شهر آرا در تهران ضمن این که به دلیل سختی های بازداشتگاه انفرادی در طول مدت زندان موقتش در زندان اوین دچار مشکلات حاد جسمانی شد، پس از آزادی نیز همچنان وضعیت جسمانی مناسبی نداشته و از بیماری رنج می برد.

اکنون این سه تن پس از آزادی موقتشان باید منتظر احضاریه مجدد جهت برگزاری زمان تشکیل دادگاه باشند. در طی این مدت این افراد حق هیچگونه فعالیت مسیحی و تشکیل جلسات کلیسائی را ندارند.

" کشیش ویکتور" از کشیشان رسمی آشوری می باشد که بیش از سه دهه در کلیساهای پنطیکاستی منشاء خدمات فراوانی بوده است.وی که در بین فارسی زبانان مسیحی نیز به خدمت شبانی مشغول بود با دخالت برخی عناصر وابسته به حکومت از سوی  مقامات و مسئولان امنیتی و اطلاعاتی در ۳۱مارچ ۹ ۰۰ ۲ سرویس فارسی آن کلیسا که که برای نوکیشان مسیحی فارسی زبان بوده تعطیل و وی نیز از کار برکنار شد. گفته می شود که تعطیلی کلیسا در آن ایام و برکناری وی با تلاش و دخالت "یوناتان بت کلیا" نماینده اقلیت آشوری در مجلس شورای اسلامی برنامه ریزی و اجرا شد.

شایان ذکر است، کشیش ویکتور و همسر و فرزندش به همراه ۱۲ نوکیش مسیحی، در بعداظهر روز جمعه پنجم دی ماه سالجاری برابر با (۲۶ دسامبر ۲۰۱۴) که جهت برگزاری جشن میلاد مسیح دور هم گرد آمده بودند توسط ماموران لباس شخصی دادستانی دادگاه انقلاب اسلامی در خانه شخصی خود مورد هجوم قرار گرفتند. در این رویداد ماموران امنیتی اقدام به بازداشت موقت این افراد در همان مکان نموده و مانع از ادامه برگزاری این جشن شدند.

پس از بازجوئی کتبی و اخذ تعهد، همه حاضرین در جشن کریسمس غیر از سه نفر آزاد شدند و اجازه یافتند که از خانه شخصی کشیش بت تمرز خارج شوند. سپس ماموران اقدام به بازداشت کشیش "ویکتور" و دو نفر از حاضران دیگر به اسامی "امیر افشار نادری" و "کاویان فلاح محمدی" نموده و آنها را به بازداشتگاه زندان اوین منتقل کردند.

این گزارش حاکی است این افراد پس از انتقال به زندان اوین، ماموران  ابتدا موهای سر آنان را مانند محکومین خلافکار تراشیده و سپس آنها را به سلولهای انفرادی منتقل کردند. این افراد در دوران بازداشت خود بدفعات توسط بازجویان زندان مورد بازجوئی قرار گرفته و بدون هیچ اتهام مشخصی در بازداشت بسر می بردند و خانوادهها نیز از وضعیت آنان تا مدتها اطلاع دقیقی نداشتند.

لازم به ذکر است پس از این رویداد و انتشار خبر آن در رسانه ها، وزارت امور خارجه بريتانيا نیز با انتشار بيانيه ای نگرانی عميق خويش را از ادامه بازداشت "كشيش ويكتور بت ترمز" و دو تن از نوكيشان مسيحی ابراز كرده بود. در اين بيانيه نوشته شد: دولت بريتانيا عميقن نگران ادامه سياست سركوب و تعقيب اقليت های دينی از جمله مسيحيان ايرانی توسط حكومت جمهوری اسلامی است. بريتانيا و جامعه جهانی انتظار دارند حكومت ايران به مفاد عهدنامه های بين المللی در مورد آزادی بيان و عقيده پايبند باشد.

پرونده جدید برای کشیش زندانی از سوی روحانی زندان



روحانی بند ۱۰ زندان رجایی شهر کرج که خواستار ضبط و توقیف کتب مذهبی مسیحیان بند شده بود در پی ممانعت ایشان شکایتی مبنی بر توهین از کشیش فرشید فتحی کرده است. این موضوع می‌تواند برای وی حکم ۲ سال زندان را در پی داشته باشد.
به گزارش «محبت نیوز» - روحانی و پیش نماز بند ۱۰ زندان رجایی شهر کرج طی روز پنج‌شنبه ۱۴ اسفند ماه سالجاری از مسیحیان این بند می‌خواهد که کتب مذهبی خود ( انجیل ) را جهت بازرسی به وی تحویل دهند که این موضوع با مخالفت این زندانیان روبرو می‌شود.
به گفته یکی از زندانیان این بند: "پیشنماز بند ۱۰ بنام «مرتضوی» طی درخواستی بی‌دلیل دستور تحویل گرفتن کتابهای شخصی مسیحیان زندانی را جهت بازرسی صادر نمود. از آنرو که مسیحیان این بند کتابهای مذهبی خود را از مسیرهای قانونی و با موافقت رئیس زندان و حفاظت وارد نموده‌اند حاضر به تحویل آنها به پیش نماز نشدند.»
این منبع در ادامه بیان داشت: «روحانی بند نیز که از این موضوع ناراحت شده بود به دروغ گزارشی مبنی بر توهین برای کشیش فرشید فتحی پر کرده و این موضوع می‌تواند برای وی حکم ۲ سال زندان علاوه بر محکومیت قبلی وی، را در پی داشته باشد.»
به گزارش هرانا، مجموعه فعالان حقوق بشر، پیشنماز و روحانیون هر بندی از سوی واحد فرهنگی زندان به داخل بند‌ها اعزام می‌شود و این روحانیون حقی جهت بازرسی و یا توبیخ زندانیان ندارند.
پیش از این نیز کشیش فرشید فتحی صبح روز دوشنبه ۸ دی ماه (برابر با ۲۹ دسامبر ۲۰۱۴) با حضور در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی در تهران از سوی قاضی صلواتی حکم یک سال زندان اضافه ، به وی ابلاغ گردید.
اتهامات جدید کشیش فرشید فتحی که دوماه پیش از سوی دادگاه برای وی صادر شده بود به اتهام واهی نگهداری مشروبات الکلی در زندان عنوان شده که نامبرده این اتهام را در دادگاه رد و آن را نپذیرفت. این زندانی نوکیش مسیحی هم اکنون در انتظار حکم دادگاه تجدید نظر و رسیدگی مجدد به این پرونده بسر می‌برد که اکنون با شکایت و باز شدن پرونده دیگری برای وی مبنی بر توهین به روحانی زندان مشخص نیست چه حکم ناعادلانه دیگری برای وی صادر گردد.
فرشید فتحی، نوکیش مسیحی و از رهبران کلیساهای خانگی است که صبح روز سه‌شنبه ۲۸ مرداد ماه سالجاری، به دستور دادگاه انقلاب و توسط سازمان زندان‌ها از بند ۳۵۰ زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج انتقال یافت.
وی چهار سال قبل در روز یکشنبه ۵ دی ماه ۱۳۸۹ در آستانه سال نو میلادی در پی بازداشتهای گسترده و از پیش تعیین شده توسط ماموران امنیتی بازداشت و در ‌‌‌نهایت به ۶ سال زندان محکوم شد. در پی این حادثه نیز شمار بسیاری از شهروندان مسیحی و از اعضا کلیساهای خانگی در تهران و برخی شهرستان‌ها نیز بازداشت شدند.

۱۳۹۳ اسفند ۱۶, شنبه

من مادر نسل انسانم



نوشته شده توسط:نداعطایی


زن سرچشمه هستی و زندگی می باشد اما اینکه کجا دنیا آمده باشد و در چه جامعه ای زندگی کند سهم او از شادی وغم ، آزادی واسارت و حتی باورهای مذهبی در دنیا تغییر می کند.
دیدگاه مسیحیت به شخصیت زن نگاهی کاملا متفاوت دارد . چرا که خدای زنده در کتاب مقدس "فصل اول پیدایش" میگوید:پس خدا انسان را به صورت خود آفرید ، او انسان را زن و مرد خلق کرد، و ایشان را برکت داد و فرمود:"بارور و زیاد شوید، زمین را پر سازید، وبر تمام خلقت و هرچه در زمین وآسمان است حکومت کنید." 
در این آیه پرواضح است که زن و مرد در کاملیت شبیه خدا آفریده شدند. در جامعه مسیحی زن نسبت به مرد از توانایی یکسانی برخوردار است و این برابری زمانی شکل میگیردکه عیسی برخاسته از مردگان ابتدا خود را برزنان نمایان می سازد و سپس به بقیه شاگردانش .
تمام آموزه های انجیل بر پایه برابری است که به مفهوم نجات بر میگردد و به سبب محبت عیسی و کاری که برای ما روی صلیب انجام داد، تبعیض ها را بر می دارد وهمه یکسان و در برابر هم قرار می گیرند و این بدین معناست که هر سلطه و برتری مردانه گناه محسوب می شود.
در داستانهای انجیل اشاره به زن بیوه، زن بدکاره و زن مبتلا به خونریزی دارد که جز طرد شدگان جامعه یهودی آن زمان بودند که مورد محبت عیسی مسیح قرار گرفتند و اینها دقیقا کسانی هستند که در پادشاهی خداوند الویت دارند.
در انجیل هیچ متنی وجود ندارد که به  فرودستی زنان اشاره کرده باشد . درکتاب مقدس آمده هنگامیکه خدا زن را آفرید استخوانی از پهلوی چپ ادم گرفت ، نزدیک بازوی او تا اززن محافظت کند و نزدیک قلبش تا به او عشق بورزد، نه اینکه فرودست و ظلم پذیر باشد.
در کلیساها همواره زنان هم ردیف با مردان خداوند را ستایش می کنند. این تساوی نه در حرف بلکه درعمل مصداق پیدا می کند . زنان در نبوت و شهادت مورد تایید هستند واین ارزش تا جایی پیش می رود که آنان کشیش و پاپ می شوند و دیگر یک گروه مساله ساز نیستند بلکه راه حل و پاسخ هستند. پاسخ به اشتباه و گناهی که آدم و حوا در آغاز خلقت نمودند و زن چنان مورد توجه خدا قرار گرفت که خدا در کتاب پیدایش "3: 15" به مار که نماد شیطان است می گوید:"نسل زن سر تو را خواهد کوبید."

اگر تمام نسل زن، هر روز خود را در آینه نگاه می کردند و می گفتند:" من پاسخ و راه حل هستم ، من قدرت رویارویی با این دنیا را دارم ، من برای نیکی کردن آفریده شده ام ، نیازی نیست که صدایم را بالا ببرم چون قدرت و قوت زمزمه کردن را دارم ، نیازی به جنگیدن ندارم چون اساسا برای مبارزه ساخته نشده ام ، من رنگ آمیزی و زیبایی آفرینش هستم ..." آنوقت به ارزش واقعی خود نزد خداوند پی می برند.

این واقعیت زمانی در زندگی دختر یا زنی اتفاق می افتد که از مسائل کلیشه ای که جامعه برای آنها ساخته است دور شوند . داستانهای دروغینی که دختران خدا از روی تکرار و نادانی باور می کنند که مشکل هر چیز "از یک زن است" وآنقدر این تکرار و تکرار شد که با گذشت زمان با آن دروغها یکی شدند و زیبایی خود را گم کردند.
 برای اینکه به جایگاه خود نزد خدا پی ببریم نیاز به یک چالش داشتیم .
 دختران امروز!! دنیا در انتظار دیدن شما و شنیدن صدایتان است وهیچ گاه فراموش نکنید که نسل انسان زاده زن است . درست است که اولین زن "حوا" از" آدم "ساخته شد ، ولی زن مادر مردهای بعدی گشت...

من از استخوان دنده چپ مردی آفریده شدم به نام آدم !!!
حوایم نامیدند
میوه ممنوعه را من خوردم ، سیب شاید هم گندم را ، نمی دانم ...
نسل انسان زاده من است ، من ، حوا ، فریب خورده شیطان ، شاید هم فرشته ای از نسل آتش که سادگیم مرا به بازی گرفت و فریبم داد...
گاه بهشت را زیر پایم نهادند و گاهی ناقص العقل و نیمی از مرد خطاب شدم
گاه سنگباران شدم و گاه تقدیسم کردند
گاه زندانیم کردند ، گاه با آزادی حضورم جنگیدند و گاه قربانی غرورشان کردند
مـــــــــــــــــــــن مادر نسل انســـــــــــــــــانم
مــــــــــــــــن ....حوا ، زلیخا ومریم هستم
و تو ای مرد بیاموز که من نــــــه از پهلوی چپ ات
بلکه ، استوار ، رسا و هم طراز تو زاده شدم
بیاموز که من مادر این دهرم
و تو مثل دیگران زاده ی منی

۱۳۹۳ اسفند ۱۴, پنجشنبه

خامنه ای : هیچ “تعرضی” به مسیحیان ایران نمی شود




در پیگیری ادعای آیت‌الله خامنه‌ای و دیگر مقامات که مدعی "رواداری" نسبت به ایرانیان پیرو سایر ادیان هستند و کشورهای اروپایی و آمریکایی را به درس گرفتن از جمهوری اسلامی فرا می‌خوانند، مسیحیان ایران می‌توانند یک محک مناسب باشند.


به نقل از« محبت نیوز» ،  هروقت پای نقض حقوق بشر در ایران و به ویژه نقض حقوق غیرمسلمان‌ها به میان می‌آید، فعالیت کلیساها و حضور نمایندگان آشوری‌ها و ارمنی‌ها در مجلس شورای اسلامی یکی از استنادات مقامات جمهوری اسلامی برای رد این ادعا است.

روز آنلاین می نویسد؛ در پیگیری ادعای آیت‌الله خامنه‌ای و دیگر مقامات که مدعی "رواداری" نسبت به ایرانیان پیرو سایر ادیان هستند و کشورهای اروپایی و آمریکایی را به درس گرفتن از جمهوری اسلامی فرا می‌خوانند، مسیحیان ایران می‌توانند یک محک مناسب باشند. آیا آن گونه که رهبر جمهوری اسلامی می‌گوید هیچ گونه تعرضی به مسیحیان ایران نمیشود و از حقوق برابر با سایر شهروندان برخوردارند؟

ایران، بالانشین جدول نقض حقوق مسیحیان

آخرین گزارش سازمان "درهای باز" ایران را در رتبه هفتم کشورهایی قرار داده که مسیحیان در آنها مشمول بیشترین آزار و اذیت می‌شوند. این جدول که با استناد به گزارش‌های رسیده به این سازمان در بازه زمانی نوامبر ۲۰۱۳ تا اکتبر ۲۰۱۴ تهیه شده، کره شمالی را در مقام اول نشانده و پس از آن سومالی، عراق، سوریه، افغانستان، سودان و ایران قرار دارند. در گزارش ماقبل آخر ایران با حضور در رتبه نهم جایگاه بهتری داشت. البته وضع از این هم بدتر بوده و ایران در گزارش مربوط به سال ۲۰۱۱ مقام پنجم و یک سال پیش از آن، رتبه دوم را به خود اختصاص داده بود.

به نظر می‌رسد که تعویق یا لغو اعدام نوکیشان مسیحی یکی از دلایل بهبود نسبی در این رده‌بندی باشد. اصطلاح نوکیش مسیحی هم که در ادبیات گروه‌های حقوق بشری و رسانه‌های مسیحیان رایج است به مسلمان‌زاده‌هایی اطلاق می‌شود که با تغییر دین به مسیحیت گرویده‌اند. جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته به شدت در برابر این تغییر دین مقاومت و مخالفت کرده و با استناد به دستورات دینی و آیات قرآن، تغییر دین را برای شهروندان ایرانی مجاز ندانسته است.

مسیحیت در قانون اساسی جمهوری اسلامی به عنوان یک دین رسمی شناخته شده است اما در عمل فقط ارمنی‌ها و آشوری‌های ایران را که به طور تاریخی مسیحی هستند دربر می‌گیرد. روایت‌های پراکنده‌ای از نقض حقوق این اقوام و اعمال ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های بسیار بر آنها نیز گزارش شده است اما با توجه به شدت تضییع حقوق نوکیشان مسیحی نگاه‌ها بیشتر معطوف آنان است. ضمن اینکه سهمیه‌ای برای حضور نماینده مسیحیان به رسمیت شناخته شده در مجلس شورای اسلامی هم درنظر گرفته شده و بارها حضور نمایندگان اقلیت‌های مسیحی در مجلس از سوی مقامات جمهوری اسلامی به آزادی مسیحیت در ایران تعبیر شده است.

یوتان بت‌کلیا، نماینده آشوریان مسیحی در مجلس هم بارها در گفت‌وگو با رسانه‌های مختلف مدعی آزادی کامل مسیحیان در ایران شده و با انتقاد از آمریکا و دولت‌های اروپایی از جمهوری اسلامی تقدیر و تعریف کرده است: "ما در انجام فعالیت‌های فرهنگی خود همانند انجام مراسم دینی خود از آزادی کامل برخوردار هستیم، ما طی ۱۳ سال گذشته و هر ساله جشنواره‌ای را در سطح بین‌المللی در شهر ارومیه برگزار می‌کنیم که آشوریان از کشورهای گرجستان، ارمنستان، روسیه عراق، سوریه، لبنان، در این مراسم شرکت می‌کنند که هزینه برگزاری این جشنواره پیش از این توسط سازمان ملی جوانان و در حال حاضر وزارت ورزش و جوانان تأمین شده و می‌شود. علاوه بر این کنگره‌های مختلفی در ایران توسط آشوریان برگزار شده که باز هم دولت جمهوری اسلامی ایران کمک‌هایی را برای تأمین هزینه این کنگره‌ها داشته است و مقامات بلندپایه سیاسی کشور برای مراسم افتتاحیه این کنگره‌ها در مراسم حضور پیدا کرده‌اند."

او همچنین گفته است: "ما تمامی آداب و سنن خود را در ایران انجام می‌دهیم، مراکز دینی ما دایر است و اقلیت‌های دینی آزادانه به انجام مراسم خود می‌پردازند. در بسیاری از نقاط جهان مشاهده می‌شود جهت تأمین امنیت در مقابل کلیساها مأمور گذاشته شده اما در ایران به دلیل وجود آزادی کلیساها به خوبی نگهداری می‌شوند و مشکلی از نظر امنیتی در این ارتباط وجود ندارد. به عنوان نمونه در ارومیه بیش از ۹۰ کلیسا وجود دارد که در برخی از روستاهای محل این کلیساها یک آشوری زندگی نمی‌کند و جالب‌تر اینکه در برخی موارد کلید این کلیساها در دست هموطن مسلمانی است که در مجاورت کلیسا زندگی می‌کند و زمانی که آشوریان برای عبادت به این کلیساها می‌روند می‌بینند که هموطن مسلمان آنها از کلیسا محافظت می‌کند که در هیچ جای دنیا نمی‌توان نمونه این کار را پیدا کرد."

به اعتقاد او حضور نمایندگان مسیحی در مجلس هم یک امتیاز ویژه از سوی جمهوری اسلامی است چرا که مجموع اقلیت‌های دینی در ایران آنقدر نیست که واجد شرایط داشتن نماینده مجلس باشند: "در حالی که در برخی از کشورهای مدعی دموکراسی چند میلیون نفر مسلمان زندگی می‌کنند یک نماینده از این مسلمانان در مجلس این کشورها نیست مسیحیان آشوری با جمعیتی ۲۰ تا ۲۵ هزار نفر دارای یک نماینده در مجلس شورای اسلامی هستند."

آزار در زندان

تعداد کشیش‌هایی که پس از انقلاب ۵۷ تاکنون به قتل رسیده‌اند دو رقمی شده اما عموم این قتل‌ها از سوی مقامات غیرسیاسی قلمداد شده و با کنترل شدید بر جریان اطلاع‌رسانی، مرگ آنها مبهم و مرموز باقی مانده است. حتی روایتی وجود دارد که قتل کشیش‌های منتقد و معترض را به اقدامات جریان سعید امامی در وزارت اطلاعات پیوند می‌زند.

آزار و اذیت نوکیشان مسیحی به گزارش‌های بین‌المللی هم راه پیدا کرده و از جمله در گزارش‌های احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در ایران هم مورد تاکید و تایید قرار گرفته است.

شهید در گزارش سال ۲۰۱۴ خود نوشت: "حداقل ۴۹ مسیحی پروتستان در بازداشت به سر می‌برند که بسیاری از آنها به دلیل فعالیت در کلیساهای غیررسمی خانگی دستگیر شده‌اند [...] ظرف دو تا سه سال گذشته مقامات به نحو فزاینده‌ای کلیساهایی را که دارای مجوز رسمی بوده‌، بسته‌اند و کشیش‌های این کلیساها را به دلیل برگزاری مراسم نیایش به زبان فارسی و آنچه ادعا می‌شود ارائه خدمات مذهبی به ایرانیان با پیشینه مسلمانی است، دستگیر کرده‌اند. مقامات به طور منظم وبسایت‌های مسیح را مسدود می‌کنند." همچنین آزار و اذیت روحی و جسمی شدید مسیحیان بازداشت شده نیز مورد اشاره قرار گرفته است.

در آخرین نمونه از آزار و اذیت‌های دوران زندان و بازداشت، «محبت نیوز» گزارش داده که در آبان ماه امسال یک زن مسیحی زندانی مورد هتک حرمت ماموران زن زندان اوین قرار گرفته است. بنا بر این گزارش‌ها "مریم نقاش زرگران" که به جرم "فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی و اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور" به ۴ سال زندان محکوم شده پس از ۱۷ ماه حضور در زندان به مرخصی رفته بود اما در بازگشت به زندان مجبور به برهنگی کامل در مقابل ماموران زن شد و او را به زور مورد بازرسی بدنی قرار دادند.

سعید عابدینی، شهروند ایرانی ـ امریکایی نیز یک مسیحی دیگر است که به اتهام "تشکیل کلیسای‌ خانگی به قصد برهم زدن امنیت ملی" به ۸ سال زندان محکوم شده است. همسرش نغمه عابدینی هفته گذشته در گفت‌وگو با روزآنلاین وضعیت جسمانی همسرش را نامساعد توصیف کرد و گفت: "متاسفانه بعد از این همه مدت و علیرغم همه پی گیری ها، به هیچ وجه اجازه نداده اند سعید جراحی شود و رسیدگی های لازم پزشکی صورت بگیرد. هم پزشکان زندان رجایی شهر گفته اند نیاز به جراحی دارد هم پزشکان بیمارستان دی که یکبار به آنجا منتقل و اندوسکوپی شده بود گفته اند که زخمی وجود دارد که تنها راه حل آن جراحی است و با دارو خوب نمی شود. اما هیچ ترتیب اثری تاکنون داده نشده.او در حالی در رجایی شهر زندانی است که به شدت درد دارد. از طرفی به خاطر ضرباتی که ماههای اول بازداشت به او وارد کرده بودند همچنان مشکل دارد."