۱۳۹۳ مرداد ۲۷, دوشنبه

صلیب های قبرستان مسیحیان اهواز به سرقت رفت



در حالی که سکونت اقلیت‌های مذهبی در اهواز و خوزستان ریشه تاریخی داشته و این قبرستان نیز در محور فرهنگی تاریخی این شهر قرار دارد پس از اعتراض نسبت به سرقت صلیب‌ها نه‌ تنها اقدامی از سوی نهادهای مرتبط صورت نگرفت که در ورودی این قبرستان‌ نیز از جا کنده و ربوده شد.

 بر اساس خبرهای دریافتی،  در پی تعرض شهرداری اهواز به این گورستان، صلیب‌های قبرستان ارامنه و لهستانی‌های اهواز به سرقت رفت.

بر اساس گزارش میراث فرهنگی پس از مشاهده و پیگیری تخریب سنگهای قبر و صلیب‌های قبرستان ارامنه، آشوری و لهستانی‌های اهواز، یگان حفاظت میراث فرهنگی خوزستان با حضور در محل قبرستان موضوع توقف تخریب‌ و سرقت‌ صلیب‌ها را در دستور کار قرار داد.

«مجتبی‌گهستونی» فعال میراث‌فرهنگی و سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان در این رابطه به خبرگزاری میراث‌فرهنگی می‌گوید: " پس از انتقال میدان بارفروشان اهواز و قرارگرفتن معاونت فرهنگی اجتماعی در محدوده قبرستان‌ لهستانی‌ها تصور می‌شد که سرنوشت قبرستان ارامنه و لهستانی‌ها که در محور فرهنگی تاریخی تپه باستانی آسیه آباد و گورستان سنگی پارک کوهساران قرار دارد به مراتب بهتر شود. اما پس از انتقال بازار آهن فروشان تخریب تدریجی این دو قبرستان آغاز شد."
.
وی معتادان و سارقان ! را عوامل تخریب و سرقت صلیب‌های این قبرستان‌ها دانست.

 فعالان میراث فرهنگی معتقدند پس از اعتراض نسبت به سرقت صلیب‌ها نه‌ تنها اقدامی از سوی نهادهای مرتبط صورت نگرفت که در این قبرستان‌ نیز از جا کنده و ربوده شد.
 فعالان میراث‌فرهنگی یادآور می شوند سکونت اقلیت‌های مذهبی در اهواز و خوزستان سابقه دیرینه‌ دارد و ارگان‌های متولی با حفاظت بیشتر باید مانع از چنین تعرض‌هایی شوند. انتظار می رود شهرداری اهواز با همکاری اداره کل میراث فرهنگی خوزستان و انجمن‌های میراث‌فرهنگی مانع از چنین تعرض‌هایی شود.

در باب پیشینیه قبرستان لهستانی ها در اهواز گفته می شود ؛ در سالهای 1320 تا 1323 بیش از 150 هزار لهستانی‌ برای مهاجرت به فلسطین و آفریقا از شوروی وارد ایران شدند و پایگاه اصلی خروج آنها شهر اهواز و سربندر بود. این مهاجرین لهستانی در ساخت نیمی از 25 کارخانه قند و شکری که در ایران ساخته شد نقش داشتند و در نیروگاه برق اهواز نیز اشتغال داشتند.

بی اهمیتی و عدم محافظت و نگهداری آثار تاریخی و فرهنگی ایران از سوی جمهوری اسلامی موجب آن شده است که هر روز بخشی از این آثار توسط افرادی ناشناس مورد تخریب قرار گرفته یا در سایه بی توجهی‌ها و کمبود بودجه و عدم حفاظت از بین رفته‌ اند.

سران حکومت مذهبی جمهوری اسلامی با دخیل کردن سیاست‌های خود در دشمنی با غرب، مسیحیت را یک مذهب خارجی و مربوط به کشورهای غربی معرفی می‌کند ! و در بسیاری از موارد شاهد این مساله هستیم که پس از بازداشت نوکیشان مسیحی برچسب جاسوس بودن برای کشورهای دیگر نیز به آنها زده می‌شود.

 دشمنی جمهوری اسلامی در قبال میراث فرهنگی ایران زمین ، تنها مختص به ادیان نیست بلکه آنان هرچه را که رنگ وبویی غیر اسلامی داشته باشد را دشمن خود می‌پندارند؛ حتی اگر این نشان بخشی از فرهنگ غنی و یادگار سالیان دور ایرانیان باشد. حتی تحمل آثار باستانی مربوط به ادیان دیگر را نیز ندارد و به هر بهانه‌ای بدون توجه به ارزش فرهنگی و تاریخی این اماکن نسبت به تخریب آنها در نقاط مختلف کشور چراغ سبز نشان می‌دهد.

تخریب بنای کلیسای تاریخی و قبرستانهای مسیحی تنها بخشی از بی‌مسئولیتی جمهوری اسلامی در قبال اماکن باستانی و هویت تاریخی ایران است

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر